ПРОДУКТИ: за 12 порции
300 г бисквити
200 г масло
1/2 кг маскарпоне
400 г заквасена сметана
300 мл. течна сметана
1 ч.ч. пудра захар
100 г малини
100 г къпини
РЕЦЕПТА:
Бисквитите (300 г) се поставят в блендер и се разбиват на трохи. Смесват се с разтопеното масло (200 г) и полученото ронливо тесто се поставя на дъното на форма за торта с подвижен ринг. Полученият блат за чийзкейка се притиска с пръсти. В дълбока купа се разбива течната и неподсладена готварска сметана (300 мл.), заедно с пудрата захар (1 ч.ч.). Щом се получи гъст и пухкав крем, се добавя заквасената сметана (400 г) и маскарпонето (1/2 кг) и отново се разбива. Полученият гъст крем се изсипва в съда за чийзкейка и се заглажда. Поставя се в хладилник за една нощ да стегне. Щом чийзкейкът е готов, върху него се подреждат свежи малини (100 г) и къпини (100 г).
от 1001 рецепти