Необходими продукти:
- 6 яйца;
- 7-8 гъби;
- 1 кг. кайма;
- 2 ч.л. чубрица;
- черен пипер;
- сол на вкус;
Начин на приготвяне:
- Омесете каймата с подправките и я разделете не шест равни части.
- От всяко едно късче кайма оформете гнезда.
- Поставете така оформените гнезда в намазнена тава и във всяко едно чукнете по едно яйце.
- По желание можете да наредите резенчета гъби отстрани.
- Печете така приготвените гнезда в предварително загрята на 250 градуса фурна до готовност.
- Бихте могли да измислите различни пълнежи за вашите бързи и вкусни гнезда от кайма.
- Можете да ги напълните с печени чушки, кисели краставички, нарязани гъби, царевица, зеленчуци, лютеница, топено сирене, кашкавал и какво ли още не.
- Оставяме на вашата фантазия да изберете с какво да напълните гнездата от кайма.
- При всички положения обаче те ще станат изключително вкусни и хората, които обичате, ще бъдат доволни от резултата.
- Другото предимство на това ястие е, че няма да ви се налага да се мотаете дълго време в кухнята.
- Просто трябва да омесите каймата с подправките, да оформите гнездата и да ги сложите да се пекат.
- Докато те се приготвят, можете да си свършите някаква друга работа или пък да си отдъхнете след тежкия и изморителен ден.