Необходими продукти:
- 250 г оризови спагети;
- 1 червена люта чушка;
- 2 см джинджифил;
- 1 скилидка чесън;
- 2 големи червени чушки;
- 1 стрък праз;
- олио;
- 2 ч.л. куркума;
- 2 ч.л. къри;
- 120 г бобови кълнове;
- 250 г дребни скариди;
- 125 г варена шунка;
- 4 яйца;
- Сол;
Начин на приготвяне:
- Начупете оризовите спагети, сложете ги в купа, залейте ги с вряла вода и захлупете.
- Нарежете на ситно скилидката чесън.
- Обелете корена джинджифил и го нарежете на ивички.
- Нарежете на ситно лютата чушка.
- Запържете продуктите в тиган с малко олио за около 3 минути.
- Добавете куркумата и кърито и разбъркайте, за да се запържат и те.
- Добавете също праз (нарязан на кръгчета) и чушки (нарязани на кубчета).
- Разбъркайте за още 5 минути.
- Добавете кълновете, нарязаната на малки ивички шунка и скаридите и гответе още 2 минути.
- Сложете прецедените оризови спагети и разбъркайте добре.
- В отделна купа разбийте яйцата и ги изпържете като омлет.
- Завийте омлета на руло и го нарежете на ивички.
- Сервирайте спагетите със зеленчуци, шунка и скариди.
- Върху тях подредете пържените яйца.