Необходими продукти:
- 1 батат 2 големи картофа;
- Краве масло;
- Подправки по избор (червен пипер, мащерка и др.);
- 1 яйце;
- 70-80 грама краве сирене;
- Магданоз;
Начин на приготвяне:
- Обелете и нарежете на кръгчета картофите и батата.
- Наредете ги на 3 реда в малка тавичка.
- Овкусете с подправките и налейте мъничко вода в тавата.
- Отгоре нарежете на малки кубчета краве масло и запечете на 200° за около 25 минути или докато омекнат зеленчуците.
- През това време направете заливката, като разбийте яйцето и го смесете с натрошеното сирене.
- Нарежете вътре магданоз на дребно и добавете 1 с.л. вода, за да стане по-течна заливката.
- Когато зеленчуците омекнат, изсипете отгоре заливката и допечете за още 15 минути, отново на 200°.