Необходими продукти:
- 1 бонфиле - свинско
- 1 с.л дижонска горчица
- 4-5 ск. чесън
- 250 г готварска сметана
- сол
- ч.пипер
- розмарин
- магданоз
- 1 месен бульон зеленчуци
- настърган кашкавал
Приготвяне или как се готви ястието:
- Филето се нарязва на пържолки, слагат се в тигана с 1-2 с.л. готварски маргарин, посолява се, ръси се с ч.пипер и розмарин и се пържи до готовност.
- Отделно се разбъркват в купа - сметаната, горчицата и пресования чесън. Когато е готово месото се изсипва соса (сметана, горчица и чесън), стрива се бульона и се оставя да поври 10- 15м. поръсва се с малко лимонов сос и настъргания кашкавал.
- Маха се от котлона и се наръсва с магданоз. Докато ври месото със соса се приготвят зеленчуците.
- Аз нарязах 1-2 моркова, 2-3 картофа, 1-2 тиквички, 2 гл. червен лук, 1 зелена и 1 червена чушка.
- Слагат се в тавата, заливат се с 1 пакетче от 125г масло посоляват се, ръсят се с ч. пипер и риган и се пекат до готовност.