Необходими продукти:
- 8 ч.ч. настъргано зеле (около 1 глава);
- 1/4 ч.ч. настъргани моркови (1 голям морков);
- 2 с.л. нарязан на ситно лук (само бялата част ако е зелен);
За дресинга:
- 1/8 с.л. черен пипер;
- 1/4 ч.ч. кисело мляко;
- 1/2 ч.ч. майонеза;
- 1 и 1/2 с.л. оцет;
- 2 и 1/2 с.л. лимонов сок;
- 1/2 с.л. сол;
- 1/3 ч.ч. захар;
- 1/4 ч.ч. buttermilk (това е течността, която остава след отделянето на маслото, леко кисела - мътеница);
Начин на приготвяне:
- Зелето и морковите се настъргват на много ситно, а лука се нарязва на дребни кубчета.
- Останалите съставкки се смесват в купа и се разбиват. Към така получения крем се прибавят зеленчуците.
- Разбърква се добре.
- Покрива се с фолио или с капак и се оставя да престои поне 2 часа преди поднасяне.
* Buttermilk-a може да се замени като се смеси 1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко с 1 с.л. лимонов сок или оцет, макар че пак не се получава точно каквото представлява buttermilk.