Необходими продукти:
- агнешко месо - около 1 кг;
- лук - 2 глави кромид;
- мазнина - 1 ч.ч.;
- картофи - 400 г;
- тиквички - 300 г;
- зелен фасул - 400 г;
- патладжани - 200 г;
- чушки - 250 г пиперки;
- бамя - 200 г;
- грозде - 100 г зелено;
- магданоз - 1/2 връзка, накълцан;
- червен пипер - 1/2 ч.л.;
- черен пипер;
- сол;
- яйца - 4 броя;
Начин на приготвяне:
- Нарежете на еднакви парчета агнешко месо.
- Овкусете го със сол и черен пипер.
- Сложете го заедно с 2 ситно нарязани глави лук да ври с малко вода.
- Като се изпари водата, добавете мазнината.
- Задушавайте до омекване на ярешкото, след което го изсипете в гювеч.
- Прибавете обелените и нарязани на колелца картофи, нарязаните тиквички, зеления фасул, който е предварително изчистен и задушен до омекване, нарязаните на кубчета патладжани, бамята, чупките на ивици и зеленото грозде (ягориди).
- Поръсете всички с магданоза, черен и червен пипер и сол на вкус, объркайте леко и сложете с капака да се пече за около два часа в умерена фурна.
- Преди да го извадите полейте с разбитите яйца и го доопечете, докато стегнат.