Необходими продукти:
- 1 кг месо - свинско, телешко, агнешко.... каквото ви се намира в камерата
- 1-2 моркова
- 1-2 глави кромид лук
- 300-400 гр. пресни гъби или 40-50 гр сушени гъби, може и стерилизирани.
- 60-70 гр. масло
- 1 суха гъбена крем супа
- 1 бульон - пилешки, телешки, зеленчуков
- 200 мл. бяло вино или 40-50мл оцет+10-15 гр. захар
- чер пипер на вкус
- 700-800 мл. вода
- връзка магданоз
Приготвяне или как се готви ястието:
- Нарежете месото на малки парченца и го запържете с маслото в тенджерата под налягане за 2-3 мин.
- Добавете ситно нарязания лук и морковите на шайби за още 2-3 мин.
- Нарежете добре почистените гъби на ивици и ги сложете при запържените продукти, добавете водата, бульона, черния пипер, виното и гъбената крем супа и варете под налягане 10-20 минути в зависимост от вида на месото.
- Сервирайте с картофено пюре, сварен ориз или задушени зеленчуци, може и пържени картофки.
- Поръсете със ситно нарязан магданоз.