Необходими продукти:
- 5 крачета (сварени)
- 1 корен хрян
- 1 к.ч. оцет
- 2 ч.л. захар
- сол на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Крачетата се заливат с 1 чаена чаша вода и се варят до пълно омекване. Поднасят се с настъргания или нарязан на дребни късчета хрян, разбит с оцет и 1 кафена чашка вода, захар и сол на вкус.
- Подходяща гарнитура за ястието са - салата от фасул, картофена салата, пържени картофи.
*Бележка: Сварените крачета могат да се поднесат поръсени само с червен пипер. Към хряна може да се прибави заквасена сметана, като количеството на оцета се намали. Вместо с хрян крачетата могат да се поднесат с доматен сос. В такъв случай предварително се отделят костите.