Продукти:
30 мл /2 с. л./ зехтин
1 средноголяма глава лук, нарязана
1 скилидка чесън, разрязана на две
900 мл пилешки бульон от кубчета
175 г ориз, измит и изцеден
300 г варено пиле, нарязано на парченца
сол и пипер
Приготвяне:
- Загрейте зехтина в дълбок съд. Задушете лука и чесъна, като внимавате лукът да не покафенее. След една минута извадете чесъна.
- Добавете бульона и след като заври, сложете ориза. Похлупете съда и оставете на бавен огън за 20 минути, като от време на време разбърквате много внимателно. Яденето е готово, когато оризът поеме по-голямата част от бульона. Добавете пилето и подправете по вкус.
- Сервирайте само или със зелена салата.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"