Рецепта за пиле в йенска тенджера

Коментари · 309 Прегледа

Ястието е за 4 порции. Сервирайте с пресни картофи и салата.

Продукти:

15 мл /1 с. л./ растително олио

2 средноголеми моркова, нарязани на кръгчета

1 средноголяма глава лук, накълцана

2 скилидки чесън, фино накълцани или смачкани

1 стръкче мащерка

1 дафинов лист

450 мл пилешки бульон от кубчета

4 пилешки бутчета с обелена кожа

сол и пипер

225 г млади, недозрели гъби

Приготвяне: 

Загрейте предварително фурната до 170 градуса С. Затоплете олиото и сложете в него морковите, лука, чесъна, мащерката и дафиновия лист. Разбърквайте до леко омекване на зеленчуците. Пресипете в йенска тенджера и прибавете бульона и бутчетата. След като се задуши във фурната за 45 минути, добавете подправките и гъбите. Печете още 15 минути.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg