Продукти:
15 мл /1 с. л./ растително олио
2 средноголеми моркова, нарязани на кръгчета
1 средноголяма глава лук, накълцана
2 скилидки чесън, фино накълцани или смачкани
1 стръкче мащерка
1 дафинов лист
450 мл пилешки бульон от кубчета
4 пилешки бутчета с обелена кожа
сол и пипер
225 г млади, недозрели гъби
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 170 градуса С. Затоплете олиото и сложете в него морковите, лука, чесъна, мащерката и дафиновия лист. Разбърквайте до леко омекване на зеленчуците. Пресипете в йенска тенджера и прибавете бульона и бутчетата. След като се задуши във фурната за 45 минути, добавете подправките и гъбите. Печете още 15 минути.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"