Рецепта за пиле по испански

Коментари · 269 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио

4 пилешки бутчета, без кожата

1 средноголяма глава лук, нарязана

2 скилидки чесън, дребно накълцани или смачкани

45 мл /3 с. л./ сухо или полусухо шери

1 кубче пилешки бульон

110 мл вода

3 големи домата, обелени, изчистени от семките и накълцани

2 ч. л. доматено пюре

1 ч. л. брашно от ароурут /тропическо растение/

накълцан магданоз

Приготвяне: 

  1. Загрейте олиото в тенджера, сложете пилето, лука и чесъна. Добавете шерито, кубчето бульон и измерената вода. След като бульонът се разтвори, прибавете доматите и доматеното пюре и оставете да къкри 20 минути. Загрейте фурната до 180ёС.
  2. Извадете пилето и го поставете в съд от йенско стъкло. Прекарайте соса от тенджерата през сито. Смесете брашното от ароурут с малко вода и оставете да ври 2–3 минути, докато се избистри. Прибавете към соса, разбъркайте и налейте върху пилето в йенската тавичка. Оставете да се пече 1 час.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg