Продукти:
30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио
4 пилешки бутчета, без кожата
1 средноголяма глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, дребно накълцани или смачкани
45 мл /3 с. л./ сухо или полусухо шери
1 кубче пилешки бульон
110 мл вода
3 големи домата, обелени, изчистени от семките и накълцани
2 ч. л. доматено пюре
1 ч. л. брашно от ароурут /тропическо растение/
накълцан магданоз
Приготвяне:
- Загрейте олиото в тенджера, сложете пилето, лука и чесъна. Добавете шерито, кубчето бульон и измерената вода. След като бульонът се разтвори, прибавете доматите и доматеното пюре и оставете да къкри 20 минути. Загрейте фурната до 180ёС.
- Извадете пилето и го поставете в съд от йенско стъкло. Прекарайте соса от тенджерата през сито. Смесете брашното от ароурут с малко вода и оставете да ври 2–3 минути, докато се избистри. Прибавете към соса, разбъркайте и налейте върху пилето в йенската тавичка. Оставете да се пече 1 час.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"