Продукти:
30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио
4 пилешки бутчета, без кожата
4 много малки главички лук
1 скилидка чесън, фино накълцана или счукана
30 мл /1 с. л./ брашно
450 мл пилешки бульон на кубчета
225 мл червено вино
225 г гъби, нарязани на филийки, а по-дребните — цели
1 ч. л. захар
1 връзка стръкове от различни подправки
сол и черен пипер
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса С. Затоплете олиото в тиган и запържете пилето до златисто. Извадете го и го оставете на топло място. Прибавете целите лукчета и чесъна и задушете до омекване на лукчетата. Добавете брашното, смесете го добре със соса в тигана и оставете на огъня още около 2 минути. Налейте бавно при непрекъснато бъркане на бульона и виното и оставете да се посгъсти. Пуснете гъбите, захарта и подправките, а сол и черен пипер сложете на вкус.
- Поставете пилето и соса в разлата йенска тенджера и запечете за 45 минути или до омекване на продуктите. Извадете букетчето подправки.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"