Рецепта за Кок о вен /Петел във вино/

Коментари · 327 Прегледа

Сервирайте готовото месо с ориз басмати или картофено пюре. Ястието е за 4 порции.

Продукти:

30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио

4 пилешки бутчета, без кожата

4 много малки главички лук

1 скилидка чесън, фино накълцана или счукана

30 мл /1 с. л./ брашно

450 мл пилешки бульон на кубчета

225 мл червено вино

225 г гъби, нарязани на филийки, а по-дребните — цели

1 ч. л. захар

1 връзка стръкове от различни подправки

сол и черен пипер

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса С. Затоплете олиото в тиган и запържете пилето до златисто. Извадете го и го оставете на топло място. Прибавете целите лукчета и чесъна и задушете до омекване на лукчетата. Добавете брашното, смесете го добре със соса в тигана и оставете на огъня още около 2 минути. Налейте бавно при непрекъснато бъркане на бульона и виното и оставете да се посгъсти. Пуснете гъбите, захарта и подправките, а сол и черен пипер сложете на вкус.
  2. Поставете пилето и соса в разлата йенска тенджера и запечете за 45 минути или до омекване на продуктите. Извадете букетчето подправки.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg