Продукти:
филето от 4 пилешки фенера, без кожата
1 скилидка чесън, фино нарязана
30 мл /2 с. л./ зехтин
300 мл сухо или полусухо бяло вино
1/2 ч. л. сол
75 г гъби, нарязани на филийки
25 г ситно царевично брашно
45 мл /3 с. л./ вода
Приготвяне:
С остър нож направете малки резрези в месото и го шпиковайте с чесъна. Загрейте зехтина в тенджера и запържете на бавен огън пилето до златисто. Добавете виното, солта и гъбите и оставете да къкри около 30 минути или до омекване на месото. Извадете пилето и го оставете някъде на топло. Размесете царевичното брашно с предварително измерената вода до получаване на гладка смес, налейте в тенджерата и бъркайте непрекъснато до сгъстяване на соса. Върнете месото в съда и го оставете на огъня, докато се затопли.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"