Продукти
- 400 гр макарони
- 1 пак. кайма
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 300 мл доматен сок
- 30 мл олио
- щипка захар за доматите
- сол
- черен пипер
- магданоз
- босилек
- мащерка
Заливка
- 2-3 яйца
- ½ коф кисело мляко
- 2 с л брашно
Инструкции
- Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се като се запазва една чаена чаша от бульона.
- Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с каймата се запържват, да стане на трохи.
- Прибавят се доматения сок с щипка захар, сол, черен пипер и нарязаните подправки. Оставя се да поври на тих огън за 5-10 минути.
- В тавичка сипваме макароните и бульона, отгоре разпределяме каймата и се разбърква добре.
- Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 30 минути.
- Приготвя се заливката, като се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното. минути преди края се залива макаронената мусака и се връща във фурната.
- Печем до зачервяване.
- Поднасяме с нарязан ситно магданоз.