Мусака от макарони с кайма

Коментари · 416 Прегледа

Рецепта за Мусака от макарони с кайма, участваща в кулинарния конкурс за рецепта с паста за „Готвач на Месеца“. Автор: Виолета Матева. Кухня: Авторски рецепти. Рецепта за основно ястие.

Продукти

  • 400 гр макарони
  • 1 пак. кайма
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 300 мл доматен сок
  • 30 мл олио
  • щипка захар за доматите
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • босилек
  • мащерка

Заливка

  • 2-3 яйца
  • ½ коф кисело мляко
  • 2 с л брашно

Инструкции

  1. Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се като се запазва една чаена чаша от бульона.
  2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с каймата се запържват, да стане на трохи.
  3. Прибавят се доматения сок с щипка захар, сол, черен пипер и нарязаните подправки. Оставя се да поври на тих огън за 5-10 минути.
  4. В тавичка сипваме макароните и бульона, отгоре разпределяме каймата и се разбърква добре.
  5. Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 30 минути.
  6. Приготвя се заливката, като се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното. минути преди края се залива макаронената мусака и се връща във фурната.
  7. Печем до зачервяване.
  8. Поднасяме с нарязан ситно магданоз.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg