Райдуше са подобни на мекици или пържени бухти без пълнеж.

Продукти:  700 г брашно, 3 яйца, 250 мл вода, 100 мл олио, сол.

 

Начин на приготвяне: 

Замесва се тесто от 650 г брашно, яйцата, водата и 75 мл олио. Измесва се хубаво – до гладкост на тестото. Разточва се на правоъгълна  кора с дебелина ½ см. Намазва се с останалото олио. Навива се на руло. Рулото се реже на парчета с ширина 4-5 см. Краищата от двете страни се събират така, че да се получи „бохчичка”, за да не изтече олиото. Получените топки се овалват в брашно и се разточват на питки с дебелина ½ см. Пържат се в много мазнина до порозовяване. Поднасят се топли, поръсени с пудра захар или с някакво сладко.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg