Необходими Продукти:
4 големи камби
150 грама ориз
300 грама свинска кайма
30 грама краве масло
2-3 глави лилав лук
2 скилидки чесън
3-4 сушени
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Отрежете капачета на камбите и ги почистете от семената. Посолете ги на вкус.
Нарежете главите лилав лук на ситно.
Пресовайте скилидките чесън.
Сложете кравето масло в дълбок тиган и изчакайте да загрее.
Когато загрее достатъчно, сложете лилавият лук и чесъна.
Сотирайте за кратко и добавете каймата и ориза.
Задушете за 1-2 минути и долейте вода – около една чаена чаша.
Когато водата се изпари, дръпнете от котлона.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Смелете манатарките в блендер до образуването на прах.
Добавете ги към сместа и разбъркайтеНапълнете камбите и поставете капачетата им.
Подредете ги в подходяща тавичка и налейте една чаена чаша вода в тавичката.
Печете на 190 градуса за 60 минути.
По желание може да сервирате с подлучен сос.
Източник: Станимир Михов