Пълнени камби

Коментари · 383 Прегледа

Пълнени камби с кайма и манатарки

Необходими Продукти:

4 големи камби
150 грама ориз
300 грама свинска кайма
30 грама краве масло
2-3 глави лилав лук
2 скилидки чесън
3-4 сушени
черен пипер на вкус

Приготвяне:
Отрежете капачета на камбите и ги почистете от семената. Посолете ги на вкус.
Нарежете главите лилав лук на ситно.
Пресовайте скилидките чесън.
Сложете кравето масло в дълбок тиган и изчакайте да загрее.
Когато загрее достатъчно, сложете лилавият лук и чесъна.
Сотирайте за кратко и добавете каймата и ориза.
Задушете за 1-2 минути и долейте вода – около една чаена чаша.
Когато водата се изпари, дръпнете от котлона.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Смелете манатарките в блендер до образуването на прах.
Добавете ги към сместа и разбъркайтеНапълнете камбите и поставете капачетата им.
Подредете ги в подходяща тавичка и налейте една чаена чаша вода в тавичката.
Печете на 190 градуса за 60 минути.
По желание може да сервирате с подлучен сос.

Източник: Станимир Михов

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg