Продукти:
600 грама пилешко филе
3 стръка пресен лук
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/4 чаена лъжичка сол
За пюрето:
300 грама сварен карфиол
1 супена лъжица зехтин
сол на вкус
Начин на Приготвяне:
Смелете пилешкото филе заедно с останалите продукти в блендер.
От получената смес оформете топчета с големината на яйце.
Подредете ги в тава, която предварително трябва да покриете с хартия за печене.
Печете на средно ниво във фурна, загрята на 190 градуса.
През това време пригответе пюрето от карфиол.
Сложете свареният карфиол с останалите продукти в блендер и блендирайте до образуването на пюре.
Сервирайте пилешките кюфтенца върху канапе от карфиолено пюре.
Източник: Станимир Михов