Супа от свинско месо

Чорба от свинско месо и зелев сок.

Необходими продукти:

500 г свинско месо

сол

1 глава лук

1 морков

1 зелена чушка

1/2 к.ч. настъргани домати

олио

1 к.ч. ориз

1 с.л. чубрица

1/2 к.л. черен пипер

1 люта чушка по желание

За застройка :

1 жълтък

4 с.л. кисело мляко

Инструкции:

Свинското месо се нарязва на малки късчета и се слага в тенджера с подсолена вода. Налива се малко олио. Щом заври, с лъжица се маха образувалата се пяна. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се слагат при месото. Щом омекнат, към тях се прибавя измитият ориз. Накрая се прибавят настърганите домати. Супата се оставя да ври на средна температура още около десетина минути. Малко преди готовност се прибавя чубрицата, а след като се махне от котлона и смленият черен пипер. На леко поизстиналата чорба се прави застройка с един разбит и кисело мляко.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg