Необходими продукти:
500 г свинско месо
сол
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
1/2 к.ч. настъргани домати
олио
1 к.ч. ориз
1 с.л. чубрица
1/2 к.л. черен пипер
1 люта чушка по желание
За застройка :
1 жълтък
4 с.л. кисело мляко
Инструкции:
Свинското месо се нарязва на малки късчета и се слага в тенджера с подсолена вода. Налива се малко олио. Щом заври, с лъжица се маха образувалата се пяна. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се слагат при месото. Щом омекнат, към тях се прибавя измитият ориз. Накрая се прибавят настърганите домати. Супата се оставя да ври на средна температура още около десетина минути. Малко преди готовност се прибавя чубрицата, а след като се махне от котлона и смленият черен пипер. На леко поизстиналата чорба се прави застройка с един разбит и кисело мляко.