За 1 хлебче (овесена палачинка)
1 белтък
1 овесено и ленено брашно (50/50 комбинация)
1015 вода
За пилешкото филе (150 гр.)
12 сол, черен пипер, чесън на прах
За чесновия сос
2 кисело мляко
1 скилидка чесън
сол и лют пипер
Хлебчето
Всички продукти за овесената палачинка (хлебче) се смесват и се пече на предварително загрят тиган с незалепващо покритие.
Пилешкото филе
Маринова се предварително за 30-60 минути, за да стане по-крехко.
Пече на предварително загрят тиган с незалепващо покритие.
Нарязва се на ивици.
Чесновият сос
Чесънът се смачква и накълцва на много ситно и се смесва с киселото мляко и подправките.
Зеленчуците се нарязват.
Готовите продукти
Зеленчуците, пилешкото филе и чесновият сос се нареждат върху овесеното хлебче, което се завива и е готово за хапване с удоволствие!
Източник: Станимир Михов