Дюнер с Чеснов сос

Коментари · 291 Прегледа

Дюнер с Чеснов сос | Здравословна рецепта

За 1 хлебче (овесена палачинка)
1 белтък
1 овесено и ленено брашно (50/50 комбинация)
1015 вода

За пилешкото филе (150 гр.)
12 сол, черен пипер, чесън на прах

За чесновия сос
2 кисело мляко
1 скилидка чесън
сол и лют пипер

Хлебчето
Всички продукти за овесената палачинка (хлебче) се смесват и се пече на предварително загрят тиган с незалепващо покритие.
Пилешкото филе
Маринова се предварително за 30-60 минути, за да стане по-крехко.
Пече на предварително загрят тиган с незалепващо покритие.
Нарязва се на ивици.
Чесновият сос
Чесънът се смачква и накълцва на много ситно и се смесва с киселото мляко и подправките.
Зеленчуците се нарязват.
Готовите продукти
Зеленчуците, пилешкото филе и чесновият сос се нареждат върху овесеното хлебче, което се завива и е готово за хапване с удоволствие!

Източник: Станимир Михов

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg