ПРОДУКТИ: за 10 порции
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. пудра захар
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. пшеничено нишесте
2 с.л. какао
шоколадов топинг (по желание)
РЕЦЕПТА:
Пудрата захар (1 ч.ч.) и какаото (2 с.л.) се изсипват в прясното мляко (1 л.) и то се оставя да заври, като се разбърква добре. Отделно се разтваря нишестето в студена вода и се добавя в млякото. Вари се на умерен огън до сгъстяване, като се разбърква непрекъснато, за да не загори. Готовото малеби се изсипва в купички, които, след като изстинат, могат да се обърнат върху порционни чинии, така че десертът да запази формата на купичките. По желание малебито може да се украси с шоколадов топинг.
от 1001 рецепти