ПРОДУКТИ: за 6 порции
200 г тиква
1/2 кг маскарпоне
150 г заквасена сметана
200 г шоколадови бисквити
40 г бонбони маршмелоу
2 с.л. мед
Течен шоколад
Лимонов сок
Канела
РЕЦЕПТА:
Тиквата (200 г) се почиства и се изпича във фурната. Пасира се и се разбърква със сиренето маскарпонето (1/2 кг), заквасената сметана (150 г), медът (2 с.л.) и канела на вкус. Сместа се разбива с миксер до хомогенност и се овкусява с лимонов сок. В десертни чаши се разпределя една част от тиквения крем. След това се слагат натрошени шоколадови бисквити (200 г) и се покриват с останалия крем. Във всяка чашка се забождат два бонбона маршмелоу и на тях се правят две точки от течен шоколад, за да се получат очички.
от 1001 рецепти