ПРОДУКТИ: за 12 порции
100 г бисквити
100 г масло
1 ч.л. ванилия
250 мл. течна сметана
250 г сирене Крема
125 г маскарпоне
100 г пудра захар
3 с.л. ликьор Амарето
РЕЦЕПТА:
Бисквитите (100 г) се постaвят в кухненски робот и се смилат до получаването на трохи. Изсипват се в купа и се смесват с мекото масло (100 г) и ванилията (1 ч.л.). От продуктите се омесва тесто, което се разпределя в метална форма с подживен ринг. Бисквитеният блат се изпича в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10 минути. Изважда се и се оставя да се охлади. Неподсладената течна сметана (250 мл.) се разбива заедно с пудрата захар (100 г) до получаването на твърд сняг. След това към продуктите се прибавят сиренето Крема (250 г), маскарпонето (125 г) и ликьорът Амарето (3 с.л.). Разбиват се с миксер, докато се получи хомогенна смес. Тя се разпределя върху вече изстиналия бисквитен блат. Чийзкейкът се заглаждат с лъжица и се поставя в хладилник за най-малко 1 час, докато стегне. След това се изважда и се поръсва със смлени орехи и цели печени бадеми.
от 1001 рецепти