ПРОДУКТИ: за 12 порции
350 г бисквити
50 г масло
600 г сирене Крема
4 яйца
150 г захар
50 г масло
300 г шоколад
РЕЦЕПТА:
Бисквитите за чийзкейк (350 г) се натрошават на ситни трохи с пръсти или с помощта на хаванче. Към тях се добавя разтопеното масло (50 г) и се бъркат, докато цялата смес от трохи стане леко влажна. Те се изсипват във форма за торта с подвижен ринг и се притискат към дъното, докато се получи равномерно разпределен плътен блат. За приготвяне на пълнежа първо се разбива с миксер разтопеното масло (50 г), заедно със захарта (150 г). След това постепенно се добавят едно по едно яйцата (4 бр) и сиренето Крема (600 г). Така приготвената смес се изсипва върху блата. Немският чийзкейк се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 80 минути, докато придобие леко златист цвят. След като в вече изпечен, фурната се изключва и се отваря, като десертът се оставя вътре да постои още 10 минути. През това време твърдият шоколад (300 г) се разтопява на водна баня и се излива върху чийзкейка. Съхранява се в хладилник, за да стегне шоколада и се реже 10 минути след като се извади от хладилника (за да не се начупи коричката с шоколад отгоре). За най-добри резултати екипът на 1001 рецепти препоръчва Бисквити за Чийзкейк на Победа, защото са маслени и лесни за натрошаване с пръсти. С тях се получава плътен, ароматен и хрупкав блат, какъвто не може да се постигне с обикновени бисквити.
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ