Необходими продукти:
- 250 г. малини (свежи или замразени);
- 1 пак. ванилена захар Dr.Oetker;
- 10 бр. бисквити (чаени бисквити, 70 g;
- 200 мл. сладкарска сметана;
- 400 мл. прясно мляко (студено);
- 1 пак. Крем Оле страчатела;
За украса:
- 20 - 30 г. шоколадoв чипс;
- 20 - 30 г. малини (няколко);
Начин на приготвяне:
- Почистете свежите малини, съответно размразете замразените малини.
- Разбъркайте ваниловата захар в малините.
- Оставете няколко бисквити за украса, останалите ги начупете на едри парчета.
- Разбийте с миксер съдържанието на Крем Oле страчатела с прясното мляко първо на ниска степен за кратко, след това 3 мин на виска степен.
- Разбъркайте с лъжица, за да се разпределят парченца шоколад.
- След това разбийте охладената сладкарска сметана на твърд сняг в отделен съд.
- Ако не е подсладена, и добавете няколко лъжици захар на вкус.
- Добавете сметаната към крема страчатела, до получаването на пухкав мус.
- Накрая към крема добавете парченцата бисквити и разбъркайте с лъжица.
- Разпределете в десертните чаши, като редувате крем с овкусените малини.
- До сервирането съхранявайте в хладилник.
- Гарнирайте с бисквити и малини преди сервиране.