Необходими продукти
- 3 варени яйца;
- 500 грама скариди в черупки;
- 1 прясна краставица;
- 3 супени лъжици заквасена сметана;
- 1 чаена лъжичка Дижонска горчица;
- 1 чаена лъжичка лимонов сок;
- копър;
- сол и черен смлян пипер – на вкус.
Начин на приготвяне
Вкусът на салатата ще бъде по-изтънчен, ако използвате яйца от пъдпъдък вместо пиле (небходими са 6 броя). Скаридите трябва да се сварят в осолена вода, да се охладят и почистят. Яйцата са нарязани на големи кубчета, краставиците на слама. Копърът - на дребно. Смесете всички съставки в купа заедно със сол, черен пипер, заквасена сметана, горчица и лимонов сок. Можете да сервирате върху листа от маруля, бисквити или тарталети.