Необходими продукти
- 5 яйца;
- 300 г пилешко филе;
- 1 глава червен лук;
- 1 кутия зелен грах;
- 1 скилидка чесън – ако желаете;
- сол, черен пипер и майонеза – на вкус;
- растително масло.
Начин на приготвяне
Докато филетата се варят, направете палачинките - всяка от 1 яйце, сол и черен пипер. Понякога към яйчната смес се добавя супена лъжица мляко или царевично нишесте. Едно яйце е една палачинка. Те се пържат бързо и трябва да бъдат наблюдавани. Нарежете палачинките и свареното пилешко на ленти. Нарежете лука на половин пръстени. Отцедете консервирания грах от течността. Комбинирайте всички съставки в дълбока купа, добавете майонеза и сервирайте. Ако желаете, можете да добавите още пресован чесън и мариновани гъби.