Рецепта за индийски ориз с грах

Коментари · 263 Прегледа

Рецепта за индийски ориз с грах. Басмати ориз с куркума. Индийски ориз с грах и чесън.

Необходими продукти

  • 1 ½ чаша басмати ориз;
  • 3 чаши вода;
  • 2 супени лъжици масло или зехтин;
  • 1 ½ чаена лъжичка сол;
  • 1 ½ чаена чаена лъжичка куркума;
  • 2 скилидки чесън, пресовани;
  • 1/2 чаша замразен грах.

Начин на приготвяне

Изплакнете добре ориза и го поставете в тенджера. Добавете всички съставки, с изключение на грах. Оставете да заври, намалете котлона и гответе, до готовност. Времето за готвене ще зависи от това кой конкретен ориз използвате. Ако това е басмати, тогава ще бъде около 20 минути, кафявият ориз се вари по-дълго – 40-45 минути. В готовия ориз, добавете размразения грах, покрийте и оставете да престои около 10 минути. Преди сервиране можете да добавите малко прясно нарязан кориандър.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg