Необходими продукти
- 1 ½ чаша басмати ориз;
- 3 чаши вода;
- 2 супени лъжици масло или зехтин;
- 1 ½ чаена лъжичка сол;
- 1 ½ чаена чаена лъжичка куркума;
- 2 скилидки чесън, пресовани;
- 1/2 чаша замразен грах.
Начин на приготвяне
Изплакнете добре ориза и го поставете в тенджера. Добавете всички съставки, с изключение на грах. Оставете да заври, намалете котлона и гответе, до готовност. Времето за готвене ще зависи от това кой конкретен ориз използвате. Ако това е басмати, тогава ще бъде около 20 минути, кафявият ориз се вари по-дълго – 40-45 минути. В готовия ориз, добавете размразения грах, покрийте и оставете да престои около 10 минути. Преди сервиране можете да добавите малко прясно нарязан кориандър.