Необходими продукти:
- 1/2 пакет мюсли с шоколад
- 1 с л кора от лимон
- 4 с л мед
- 300 - 400 г цедено кисело мляко
- 1 пакет ванилия
- 1 к ч сладко от ягоди и череши
- банан за декор
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- В купа се застила прозрачно фолио, краищата да висят. Цедено кисело мляко се смесва с мед, ванилия и с вилица се разбърква на кремче, накрая прибавяме кора от лимон за свежест.
- На дъното на купата се натрошава мюсли с шоколад, отгоре се покрива с 3-4 с л крем и тук там плод от сладкото.
- Следва отново мюсли, крем, сладко и така три пъти.
- Завършва се с крем, покрива се с висящите краища и се оставя за 1 нощ в хладилника да стегне.
- Обръща се в чиния, фолиото се сваля, декорираме с кръгчета банан, поръсваме кора от лимон, малко мюсли и сервираме охладена!
Рецепта предоставена от Виолета Матева.