рецепта за Традиционен чийзкейк Ню Йорк

Коментари · 600 Прегледа

Лесна рецепта за Традиционен чийзкейк Ню Йорк - продукти, приготвяне на основа и пълнеж.

За основата:

• 200 гр диджестивни бисквити
• 100 гр масло
• 75 гр финна захар

За пълнежа:

• 150 гр масло
• 170 гр финна захар
• 4 яйца, разбити
• 30 гр брашно
• кората и сока на 1 лимон
• 1/2 ч.л. ванилова есенция
• 675 гр пълномаслено крема сирене (като Филаделфия), със стайна температура
• 60 мл мляко

За топинга:

• 425 мл заквасена сметана
• 1 с.л. пудра захар
• сока на 1 лимон

тавичка с диаметър 23 см
плоска плитка тавичка

Приготвяне или как се готви ястието

За да направите основата поставете бисквитите в кухненския робот и ги смелете докато получите финни трохи. Ако нямате кухненски робот ги поставете в здрава и чиста торбичка и след това с помощта на точилка ги натрошете на финно. Разтопете маслото на ниска температура, прибавете към него бисквитите и захарта. Изсипете във формата, която ще използвайте и разпределете равномерно, като леко притискате към дъното. Поставете формата в допълнителната тавичка и запечете за 8-10 минути на 190°С градуса в предварително загрята фурна. Извадете и оставете да изстине напълно.

Намалете температурата във фурната на 160°С градуса. За да направите пълнежа смесете захарта и маслото в голяма купа и с помощта на миксер или дървена лъжица разбийте докато получите бледо жълта и пухкава смес. Прибавете и яйцата и разбъркайте. Прибавете и брашното, лимоновата кора и сок, както и ванилията и разбъркайте леко. В отделна купа разбийте крема сиренето до гладка и кремообразна смес. Прибавете млякото и разбъркайте. Така приготвеното сирене разбийте постепенно със сместта с масло и захар. С помощта на лъжица разстелете плънката върху основата. Печете във фурната за 1 1/2 часа. За да направите топинга разбийте заквасената сметана с пудрата захар и лимоновия сок докато получите кремообразна смес. Оставете да изстине в хладилника.

Извадете чийзкейка от фурната и увеличете температурата на 190°С градуса. Изсипете топинга върху чийзкейка и върнете във фурната за още 10 минути. Изгасете фурната и отворете вратичката. Оставете чийзкейка да изстине в нея, бавно и постепенно, за да не се напука. Чийзкейка трябва да изстива поне 2 часа преди да го сервирате.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg