Необходими продукти:
- 8 броя кори за баница
- 2 бр яйца
- 100 г кисело мляко
- 1 к л бакпулвер
- щипка сол
- 2 шепи пресен спанак
- 100 г натрошено сирене
- олио за корите
- 30 г масло 1 бучка
Начин на приготвяне или как се готви вита баница:
- Пресен спанак от градината се измива. В тиган се загрява масло, задушава се спанака докато спадне по обем и сваляме от котлона.
- Може да се пасира или като мен да се нареже на ситно. В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, щипка сол, натрошено сирене и нарязан спанак.
- Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре втора кора и върху него плънка по цялата кора.
- Навива се на руло, после на охлюв и поставяме в тавичка.
- Така се оформят и останалите кори.
- Отгоре се намазва с малко олио, печем в загрята фурна 180 С до златисто.
- Изважда се покриваме с кърпа и хапваме с кисело мляко.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.