Рецепта за Пролетна вита баница

Коментари · 273 Прегледа

Рецепта за Пролетна вита баница. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Дамски каприз". Рецепта за тестено изделие - Пролетна вита баница.

Необходими продукти:

  • 8 броя кори за баница
  • 2 бр яйца 
  • 100 г кисело мляко 
  • 1 к л бакпулвер 
  • щипка сол
  • 2 шепи пресен спанак 
  • 100 г натрошено сирене 
  • олио за корите
  • 30 г масло 1 бучка 

 

Начин на приготвяне или как се готви вита баница:

  1. Пресен спанак от градината се измива. В тиган се загрява масло, задушава се спанака докато спадне по обем и сваляме от котлона.
  2. Може да се пасира или като мен да се нареже на ситно. В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, щипка сол, натрошено сирене и нарязан спанак.
  3. Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре втора кора и върху него плънка по цялата кора.
  4. Навива се на руло, после на охлюв и поставяме в тавичка.
  5. Така се оформят и останалите кори.
  6. Отгоре се намазва с малко олио, печем в загрята фурна 180 С до златисто.
  7. Изважда се покриваме с кърпа и хапваме с кисело мляко.

 

Рецепта предоставена от Виолета Матева.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg