Съставки:
400 гр накълцано месо (използвахме пилешки гърди)
400 гр нарязани домати от консерва
250 гр рикота
250 гр обелени домати
125 гр паста за лазаня
120 гр моцарела
100 гр моркови
100 гр тиквички
60 гр пармезан
1 лук
2 скилитки чесън
1-2 чаени лъжици оцет (обикновен или винен)
шепа пресен босилек
сол, черен пипер и сух босилек според предпочитанията ви
зехтин в спрей за готвене
Упътване:
Сгответе пастата за лазаня в подсолена вода, докато омекне. Междувременно пригответе соса, като започнете да пържите нарязания на ситно лук във зехтин. След известно време добавете намачкания чесън и подправеното месо. Щом месото се опече, добавете настъргани морков и тиквички, както и обелените домати и нарязаните от консерва. Гответе соса за кратко. Подправете го със сух босилек, сол, подправки и оцет.
Свалете соса от котлона и добавете нарязания пресен босилек към него. След това вече можете да наслагвате сместа. Сипете малко от соса на дъното на тавата и постелете лазанята върху него. Изсипете около половината от оставащия сос върху нея и поръсете с половината от пармезана и моцарелата. След това поставете и подсолената рикота. Повторете нанасянето върху слоевете още веднъж (довършете със слой рикота). Печете лазанята на 180 ° C, докато добие златист загар за около половин час. Сервирайте, докато е още топла.
Източник: GymBeam
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други