Съставки:
350 g пилешки гърди
100 g бял йогурт
2 скилидки чесън
парченце джинджифил (около 2 см)
1 чаена лъжичка куркума
1 чаена лъжичка от подправката гарам масала
сок от ½ лайм
млян черен пипер
Съставки за соса:
1 кутия нарязани домати (420 г)
200 г пасирани домати
100 мл 12% сметана за готвене
1 голяма глава лук
2-3 супени лъжици масло
1 скилидка чесън
парченце джинджифил (около 2 см)
2 чаени лъжички от подправката гарам масала
малко тръстикова захар
малко сок от лайм
сол и млян черен пипер
зехтин в спрей
Начин на приготвяне:
Първо пригответе марината за месото. Нарежете пилешките гърди на големи кубчета и ги смесете с
йогурта, сока от лайм, куркумата, черния пипер, гарам масала и ситно нарязаните джинджифил и чесън. Оставете месото да се маринова в приготвената марината поне един час. Междувременно пригответе соса. Запържете ситно нарязания лук в зехтин в спрей. След това добавете ситно нарязания чесън, джинджифил и гарам масала. Запържете за кратко всичко заедно и след това добавете нарязаните и прецедени домати. Варете соса на слаб огън за около 10 минути, оставете го настрана и разбъркайте до получаване на кремообразна смес.
Запържете маринованото месо за кратко в олио, така че да се „стегне“. Изсипете соса върху месото и сварете всичко заедно за около 10 минути. Добавете сметаната и овкусете соса със сол, захар, подправки и сок от лайм. Махнете ястието от огъня и накрая добавете и маслото към него. Масленото пиле се сервира с ориз, поръсено с магданоз или кориандър.
Източник: GymBeam
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други