Продукти:
ЗА КРЕМА
прясно мляко - 500 мл
яйца - 4 бр. среден размер
стевия - 1 с.л. равна, или на вкус
ванилия - 1 прахче, 2 г
КАРАМЕЛ БЕЗ ЗАХАР
сироп от агаве - 55 г
вода - 25 мл
стевия - 3 г
сода бикарбонат - на върха на чаена лъжичка
Приготвяне:
Сигурно всеки ще се учуди как така може да има карамел без захар. Е, ето че такъв може да се направи и макар да е различен, все пак на нашия десерт да не му липсва нищо.
Той се е приготвя сравнително бързо и лесно и е нужно само да смесите посочените съставки за него и да го загрявате до образуване на мехурчета и златист цвят. Не отнема повече от 5 минути на умерен огън и се разбърква от време на време.
Да, няма да се втвърди като истинския, но може да се полее крем карамела, след като е готов и обърнат в чиния. Ако ви се получи пък по- плътен, направо се налива в чашките за десерта.
За крема се разбиват яйцата и към тях се добавя подсладителят стевия. Налива се затопленото прясно мляко и се разбърква добре. Сместа по желание се опитва как е на сладост и се добавя още стевия, ако е нужно.
Приготвяне 12 мин.
Готвене 95 мин.
Общо 107 мин.
Порции 8
Източник: https://recepti.ezine.bg/