Продукти:
бадемово брашно - 2 ч.ч.
пшенично брашно - около 1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
подсладител - 2 ч.л., течен
бакпулвер - 2 ч.л.
бадемово масло - 1 к.ч. (или зехтин)
био какао - 2 ч.л. или брашно от рожков
шоколад за диабетици - 50 г
Приготвяне:
- В подходяща купа се пресяват двата вида брашно и какаото и се разбъркват, за да се смесят.
- Към тях се добавят бадемовото масло (или зехтина) и подсладителя.
- Шоколадът се начупва на много дребно (почти на трохи). В случая аз ги минах през чопър, като натисках бутона на интервали, за да се смелят по-едро.
- Добавете шоколада към брашната.
- Разбийте яйцата с бакпулвера и сипете на тънка струйка към брашната, като едновременно с това започвате да месите с ръка.
- Трябва да се получи меко тесто и в зависимост от големината на яйцата - може да се наложи да добавите малко повече брашно от даденото количество.
- Оформете курабийките и ги изпечете на предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност (около 15 минути).
Приготвяне 10 мин.
Готвене 15 мин.
Общо 25 мин.
Порции 30
Източник: https://recepti.ezine.bg/