НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
яйца - 3 бр.
кафява захар - 5 с.л.
масло - 125 г
шоколад - 150 г (натурален или кулинарен)
какао - 3 с.л. (натурално)
брашно - 3 с.л. (с връх)
бакпулвер - 1 ч.л.
малини - 250 г (пресни или заразени)
сладолед - 250 г (за гарниране)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата и захарта разбийте не с миксер, а с телена бъркалка.
Маслото и шоколада разтопете заедно и ги добавете с разбъркване. Следва брашното, смесено с бакпулвера и пресятото какао и разбъркваме добре.
Разпределяме сместа във формички за мъфини до 2/3 от обема. Върху всяко кексче слагаме по няколко малини.
Ако малините са замразени, не ги оставяйте да се размразят, а поставете директно извадени от фризера.
Печем на 180°C за около 20 минути (времето варира според големината на формичките).
Трябва да останат меки и сочни и леко лепкави отвътре точно като брауни.
Поднасяме брауни кексчета с малини със сладолед по
избор.
Източник: Gotvach.bg