НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
брашно - 170 г
бадемово брашно - 80 г
какао - 40 г горчиво
яйца - 2 бр.
захар - 200 г гранулирана
кисело мляко - 125 г с висока масленост
прясно мляко - 100 мл
бадемов екстракт - 3 чаени лъжички
сода за хляб - 1 ч.л.
бакпулвер - 2 ч.л.
олио - 80 мл студено пресовано слънчогледово
сол - една щипка
ЗА ГАНАША
тъмен шоколад - 200 г 70%
сметана - 200 мл прясна
ЗА ДЕКОРАЦИЯ
бадеми – nарязани
топчета от марципан
шоколадов чипс
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Шоколадова бадемова торта е отлична за следобед с приятели заедно с добър чай или горещ шоколад.
Ако търсите вкусна идея за рождения ден, тортата с шоколад и бадем определено е за вас. И партито започва !
Пригответе тестото. В купа пресейте брашното с какаото, содата и бакпулвера.
Отделно разбийте яйцата със захарта и щипка сол с помощта на електрическа бъркалка, докато сместа стане пенлива. Винаги когато смесвате останалите продукти, изсипвайте по малко киселото мляко, прясното млякото и след това олиото; след това добавете бадемовото брашно и бадемовия екстракт.
Добавете приготвената брашнеста смес малко по малко и разбърквайте с ръчна бъркалка, докато всичко се смеси добре.
Източник: Gotvach.bg