Необходими продукти:
- 225 гр брашно
- 40 гр пудра захар
- 90 гр масло
- 2 жълтъка
- 1 с.л. студена вода
- 500 гр крема сирене, със стайна температура
- 110 гр финна захар
- 2 ч.л. ванилова есенция
- 1 1/2 ч.ч. намачкани банани
- 3 яйца, леко разбити
Приготвяне или как се готви ястието
Пресейте брашното и пудрата захар в купа. Прибавете жълтъците и мъничко от водата, колкото продуктите да се слепят. Оформете топка. Омесете върху набрашнена повърхност докато получите гладко тесто. Увийте в прозрачно фолио и оставете в хладилника за 30 минути. След това с тестото застелете тавичка с диаметър 23 см, като оформите и ръб. Надупчете леко с вилица и оставете за още 30 минути в хладилника. Загрейте фурната на 200°С градуса. Върху оформеното тесто поставете хартия за печене, изсипете върху нея боб или ориз и печете за 10 минути. Махнете хартията и боба и печете още 15 минути или докато стане леко кафяво. Извадете и оставете да изстине напълно.
Намалете температурата на 180°С градуса. Разбъркайте сиренето със захарта и ваниловата есенция докато получите гладка смес. Прибавете банана и яйцата и разбъркайте отново до гладка смес, без да прекалявате с бъркането.
Изсипете върху основата. Печете за 1 1/4 часа или докато стегне леко. Оставете да изстине, като оставите в изключената фурна с отворена врата. След това трябва да престои в хладилника поне за 3 часа.