ТЕСТО:
3 яйца
½ чаша захар
4 с. л. олио
½ чаша заквасена сметана или кисело мляко (по-гъсто)
2 чаши брашно
2 с.л. какао
½ ч.л. сода (аз слагам 1 бакпулвер)
100-150 гр.халва
ГЛАЗУРА:
50-100 гр. разтопен шоколад, или шоколадва глазура, ядки, ако ви остане халва, може да я разтопите с краве масло или олио и да залеете отгоре.
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички съставки за тестото, без халвата, слагате в миксер и хубаво разбивате.
Халвата нарязвате на кубченца 1*1 см.приблизително и добавяте в тестото, разбърквате с лъжица. Може да сложите и орехи по желание, вкусно е с тях.
Изсипвате в намаслена и набрашнена форма и печете в предварително загрята фурна на 180-200 град( като все пак съобразете с вашата фурна, аз пека на 160 град) около 30 мин.(при мен се изпича за 25.мин) За готовност проверете с пръчица, както кекс. Извадете от фурната готовия кекс, оставете да се охлади и тогава извадете от формата. Украсете!
Източник: https://www.bg-mamma.com/