Необходими продукти:
- лапад - 500 г
- извара - 150 г
- сирене - 50 г
- яйца - 2 бр.
- сусамово масло - 2 с.л.
- бадемово мляко - 100 мл
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- Почистете лапада лист по лист, измийте под течаща вода и оставете да се изцеди от водата.
- Нарежете на ситно и задушете в бадемовото мляко. След като омекнат, се прибавя стритата извара, половината количество от маслото и яйцата. Разбъркайте внимателно.
- Приготвената смес се разстила в тавичка, намазана с масло.
- Отгоре се разпределя останалото сусамово масло и се поръсва със сирене.
- Запеканката се пече в умерена фурна, докато отгоре се получи глазура от сиренето.
- Запеканката от лапад с извара се поднася се топлa.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова.