Съставки:
краве масло - 110 г меко
захар - 160 г
ванилова паста - 1 ч.л.
сладкарска боя - 1/2 ч.л. червена, гел
яйца - 1 бр.
слънчогледово олио - 3 с.л.
лимонов сок - 3/4 ч.л.
тъмен шоколад - 35 г
брашно - 190 г
бакпулвер - 1/2 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
какао - 3/4 с.л. неподсладено
прясно мляко - 70 мл
готварска сметана - 70 мл
бадеми - 35 г много ситно смлени, белени
череши - 12 бр.
АЙСИНГ
краве масло - 160 г меко
пудра захар - 400 - 450 г
шоколад – разтопен
сладкарска боя - розова, гел
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Дозата е за 12 къпкейчета.
Загрява се фурната на 180 градуса.
Първо, разбиваме с миксер маслото, захарта и ваниловата паста около 2-3 мин.
Намаляваме миксера на ниска скорост и добавяме боята и яйцето.
Следват олиото, лимоновият сок и разтопеният шоколад.
Към купата с брашно добавяме бакпулвера, содата и какаото, като ги разбъркваме добре.
Постепенно започваме да добавяме сухите съставки, млякото и сметаната. Поне на три пъти ги добавете, като ги редувате. Завършваме с бадемите.
Накрая разбърквате хубаво около 1 мин до получаване на хомогенна и гладка смес.
Разпределяме по равно в кошничките и печем 18-20 мин.
Моите бяха готови за 18 минути.
Айсингът разделих на три части. Към единия сложих розова гел боя, а на другия - малко разтопен шоколад, който добавих, след като се охлади.
Източник: Gotvach.bg