Необходими продукти:
- 200 гр шоколадови бисквити
- 90 гр бял шоколад, накълцан на дребно
- 80 масло, разтопено
- 125 мл течна сметана
- 200 гр бял шоколад, накълцан
- 250 маскрапоне
- 250 гр крем сирене
- 110 гр финна захар
- 3 яйца
- 2 белтъка
- 400 гр пресни малини
Приготвяне или как се готви ястието
Сложете бисквитите в кухненския робот и смлейте до финни трохи. Прибавете белия шоколад (90 гр) и маслото и отново пуснете робота, колкото продуктите да се смесят равномерно.
Изсипете бисквитената смес в подходяща форма с диаметър 25 см и с леко притискане я заравнете (трябва да оформите и ръб). Оставете за 30 минути в хладилника.
Загрейте фурната на 150 градуса. Загрейте течната сметана, колкото почти да заври. Излейте я върху останалия бял шоколад (200 гр) и разбъркайте докато шоколада се стопи и сместта леко се охлади. В отделна купа разбийте двата вида сирене със захарта докато получите гладък крем. Едно по едно прибавете яйцата, след което и шоколадовата смес. Не трябва да бъркате много, просто колкото да се смесят продуктите. В друга купа разбийте белтъците на мек сняг, който прибавете към получената по-рано шоколадова смес, като прибавите и 250 гр от малините.
Излейте така приготвения пълнеж върху основата. Печете на 150 градуса за около 1 1/2 часа или докато се стегне. Оставете да изстива в изгасената фурна на отворена вратичка. След това трябва да изстудите чийзкейка за още поне 3 часа в хладилник, като не забравите да го покриете с фолио или капак. Извадете от формата преди да сервирате, като отгоре декорирайте с останалите малини и поръсете леко с пудра захар.