- Сварени квадрати паста (продават и готов вариант на маникотите, може и да не приготвяте домашна паста)
за плънката:
- 500 гр смес от сирене, извара, кашкавал и др. сирена по избор
- 2 яйца
- щипка индийско орехче
- магданоз
- сол
- доматен сос
- 2 ч. ч. настърган кашкавал за поръсване
- Приготвяме доматения сос и квадратчетата паста.
- Хубаво разбиваме яйцата.
- Добавяме сместа от сирена, магданоза и индийското орехче.
- Разбъркваме.
- Предварително загряваме фурната на 220 градуса и намазваме дъното на тавичката с ½ ч. от соса.
- Слагаме във всеки квадрат по 1 с.л. от плънката и завиваме на руло
- Подреждаме върху соса маникотите.
- Нареждаме докрай всички палачинки.
- Поливаме с останалия сос и ги поръсваме с половин чаша настърган кашкавал.
- Покриваме тавичките с алуминиево фолио, което на няколко места продупчваме с вилица.
- Печем ги 20 минути, после откриваме съдовете и поръсваме маникотите с останалия кашкавал.
- Печем ги още 20 минути, докато сиренето стане златисто кафяво.