Необходими продукти:
- брашно 1 и 1/2 чаени чаши
- захар на пясък 1 чаена чаша
- пудра захар 150 г
- масло 125 г
- 4 яйца
- бакпулвер или сода бикарбонат 1 чаена лъжичка
- кора от 1 лимон
- 1 ванилия
- кисело мляко 3 супени лъжици
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Маслото се разбива със захарта на пясък.
- Добавят се киселото мляко заедно със содата бикарбонат, 1 яйце плюс 3 жълтъка, предварително разбити, настърганата кора от лимон и по малко от брашното с бакпулвера.
- Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и се запича леко.
- Останалите 3 белтъка се разбиват на сняг с пудрата захар и ванилията.
- С тях се залива изпеченият сладкиш, който отново се поставя във фурната и се пече до леко порозовяване.
Рецепта предоставена от Климентина Койчева.