Необходими продукти:
- 200 г бадеми
- 18 фурми
- 5 с.л. какао на прах
- 4 с.л. разтопено какаово масло
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Накисни бадемите във вода за около 12 часа. След това ги измий добре под течаща вода и ги изсуши в дехидратор или фурна на 40 градуса.
- Ако разполагаш с мощен робот, сложи всички съставки в купата му. Блендирай за кратко, колкото да се смелят фурмите. Бадемите трябва да останат на едри парчета. Ако роботът ти е по-немощен, първо сложи бадемите и ги начупи с негова помощ на едри парчета.
- Добави фурмите, какаото и какаовото масло. Смели всичко за кратко. Бадемите трябва да останат на едри парчета.
- Застели поднос с кухненска хартия.
- Прехвърли готовата лепкава смес върху подноса и добре я притисни с ръце. Целта е да се получи стегната маса.
- С остър нож нарежи оформеното и добре притиснато сурово тесто на правоъгълни парчета.
- Прибери суровите шоколадови барчета в хладилник за няколко минути, за да стегнат.
Рецепта предоставена от Татяна Петрова.