Необходими продукти:
- 200гр сушен кокосов орех
- 1 кондензирано мляко (397 г)
- 200гр мляко или обикновен шоколад
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Изсипете кондензираното мляко върху кокосовия орех и разбъркайте до равномерно смесване.
- Вземете шепи от кокосовата смес и оформете на барове - можете да ги направите толкова големи или малки колкото искате. Подредете върху облицована тава за печене или парче мазнина хартия и оставете да се постави в хладилника. Кокосът няма да стане твърде твърд, но ще поддържа формата си.
- Разтопете шоколада и оставете да се охлади. Намажете шоколада върху кокосовите орехи и оставете да се втвърди. Поставете в хладилника, за да стегнат.
Рецепта предоставена от Татяна Петрова.