ПРОДУКТИ: за 4 порции
175 г шоколад
2 с.л. прясно мляко
1 ванилия
4 жълтъка
75 г пудра захар
300 мл. течна сметана
РЕЦЕПТА:
Шоколадът (175 г),смесен с прясното мляко (2 с.л.) се разтопява на водна баня. Бърка се, докато стане еднородна смес и шоколадовите блокчета се разтопят напълно. Сместа се оставя да се охлади. С миксер се разбиват жълтъците (4 бр), захарта (75 г) и ванилията (1 бр), докато жълтъците побелеят. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад. Накрая се разбива сметаната (300 мл.) и също се добавя към сместа. Разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в камерата за около 4 часа, докато десертът се втвърди.
от 1001 рецепти