Шоколадово парфе

Коментари · 240 Прегледа

Шоколадово парфе.Шоколадово парфе-крем с течна готварска сметана и жълтъци

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

175 г шоколад

2 с.л. прясно мляко

1 ванилия

4 жълтъка

75 г пудра захар

300 мл. течна сметана

 

РЕЦЕПТА:

 

Шоколадът (175 г),смесен с прясното мляко (2 с.л.) се разтопява на водна баня. Бърка се, докато стане еднородна смес и шоколадовите блокчета се разтопят напълно. Сместа се оставя да се охлади. С миксер се разбиват жълтъците (4 бр), захарта (75 г) и ванилията (1 бр), докато жълтъците побелеят. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад. Накрая се разбива сметаната (300 мл.) и също се добавя към сместа. Разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в камерата за около 4 часа, докато десертът се втвърди.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg