Необходими продукти:
Крем:
- 1 с.л. маскарпоне
- половината от твърдата част на консерва кокосово мляко
- 2 с.л. кокосови стърготини
- една непълна с.л. с мед.
Блат:
- 3 белтъка
- 150 гр лешници
- 2 с.л. кокосови стърготини
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Платките приготвих на два пъти (изпекох два отделни блата) с по 3 белтъка +лешници. Смлени в нутри булет, но не на брашно. Добавих и малко кокосови стърготини.
- Белтъците се разбиват с миксер на сняг и след това се смесват с ядките много внимателно с шпатула, за да се запазят въздушни.
- Сместа се слага в тава, покрита с хартия за печене и намазана с кокосово масло.
- Същата процедура се повтаря и с втория блат.
- Пекат се на 200° около 20 минути.
- Крем: разбиваме с миксер твърдата част от консерва кокосово мляко, добавяме кокосовите стърготини, меда и маскарпонето.
Рецепта предоставена от Татяна Петрова.